Extinctoare cu spuma aviz IGSU

Extinctoare cu spuma aviz IGSU, din punctul de vedere al functionalitatii, sunt similare celor cu apa si aditivi, dar au un efect mult mai puternic asupra focului. Acestea, insa, nu se pot folosi in cazul flacarilor produse din cauza scurt-circuitelor din instalatiile electrice, deoarece spuma este buna conducatoare de electricitate.

Domeniu de utilizare: Se utilizeaza la stingerea inceputurilor de incendii din clasele A,B în spatii inchise sau deschise (statii PECO, magazine, depozite, magazii, centrale termice, nave etc.).

Extinctoare de incendiu cu spuma
Extinctoare de incendiu cu spuma

Date constructive generale la SM 6 sau Sm 9 valabile si pentru celalalate stingatoare cu spuma:

extinctor cu spuma sm6
extinctor cu spuma sm6

RECIPIENTUL: este executat din tabla de otel prin procedee de sudura omologate, pe masini automate de sudat sau din aliaj de aluminiu.

ROBINETUL: este executat din alama, fiind prevazut cu maner de sustinere, brat declansator si manometru indicator de presiune.
AGENTUL DE STINGERE:  solutie spumanta fluoroproteinica care asigura stingerea cu eficienta maxima pentru focarele de tip A si B. Spumantul nu contine substante periculoase pentru sanatatea oamenilor si a mediului inconjurator.
GAZUL PROPULSOR: azotul (N2). Gaz ecologic fara variatii de presiune la variatiile de temperatura.

Extinctoare cu spuma, se utilizeaza la stingerea inceputurilor de incendii din clasele A si B în spatii inchise sau deschise (statii PECO, magazine, depozite, magazii, centrale termice, nave etc.).
Datorita prezentei apei in compozitia spumei mecanice, aceste stingatoare nu se pot utiliza la incendiile care implica prezenta curentului electric.
Extinctoarele cu spuma mecanica pot fi umplute cu solutie spumanta care rezista la inghet pana la temperaturi de -30C.
Extinctoarele de incendiu se introduc pe piata conform prevederilor Metodologiei de certificare a conformitatii in vederea introducerii pe piata a mijloacelor tehnice pentru apararea impotriva incendiilor aprobata cu OMAI 88/2012. Tipurile de extinctoare de incendiu comercializate si utilizate legal in Romania se regasesc in Registrul Produselor Certificate afisate pe site-ul www.igsu.ro.
OMAI 88/2012 abroga OMAI 607/2005.


Utilizarea si comercializarea de mijloace tehnice de aparare impotriva incendiilor
necertificate se sanctioneaza conform legii 307/2006, iar rapsunderea apartine
tuturor partilor implicate (producator – distribuitor – client final).
Conform OMAI 138/2015, stingatoarele necertificate nu pot fi servisate la
termen, ele trebuind sa fie casate si inlocuite cu unele conforme.

Extinctoare.ro  este un magazin de stingatoare apartinand MultiLogic SRL si poate livra o gama larga de accesorii PSI incepand cu furtunuri, cutii de hidranti, racorduri si reductii, dar si o gama larga de instalatii de stingere si stingatoare: stingator p1, stingator p2 ieftin, stingator p3 ieftin, stingator p4, stingator p6 ieftin, stingator p50 ieftin, stingator p100, stingator  sm3, stingator  sm6, stingator sm9 ieftin, stingator SM 50 super pret, stingator sm 100,  stingator G2 ieftin, Stingator g5 ieftin, stingator G10, stingator G20, stingator G30  si altele, atat direct cat si printr-o retea mare de parteneri si colaboratori.livrarea in general are transport gratuit in Bucuresti si in tara. Sunati pentru cele mai recente preturi la orice produs.

Orice stingator care nu apare in Registrul Mijloacelor Certificate nu are in spate
avizare PED (Modul B+D) si nici EN 3-7 + EN 3-10.
Firmele distribuitoare si clientii finali trebuie sa se asigure ca producatorii detin
atat introducerea pe piata conform OMAI 88/2012 cat si certificarile tip PED, EN 3-7 si EN 3-10, fara de care, introducerea pe piata nu poate fi facuta.

Nota ( DEX ): Exprimarile: estintor, estintoare, instinctor, instintor, instintoare si instinctoare sunt gresite. Exprimarea corecta: este extinctor sau extinctoare ( si vine de la cuvantul extinctie ) adica extinderea rapida a unui gaz in afara buteliei. Cuvantul „stingator” nu este gresit gramatical dar nu se utilizeaza corect intrucat nu intotdeauna si stinge inceputul de incendiu, acest dispozitiv de stingere. Totusi multa lume  spune stingator ( partial gresit ) in loc de extinctor

Extinctoare.ro –  Magazin de stingatoare si accesorii PSI