Alegerea extinctoarelor

Alegerea corecta a extinctoarelor se face tinand cont de natura focarului de incendiu.  In acest sens vă recomandam sa consultanti tabelul urmator:

Clasa de incendiu Clasificare Textura Pulbere Dioxid de carbon CO2 Spuma
A MATERIALE SOLIDE ( hartie; lemn; textile;

cauciuc; paie; etc. )

X O X
B MATERIALE LICHIDE ( benzina; petrol; ulei; alcool; 

vopsea; etc. )

X X X
C GAZE ( metan; hidrogen; propan;

acetilena; etc. )

X X O
D METALE ( litiu; aluminiu; potasiu;

sodiu; magneziu; etc. )

X O O
E INSTALATII ELECTRICE ( intrerupatoare; motoare;

transformatoare; etc. )

X X O

Sfaturi de alegere corecta a extinctoarelor

Atunci cand achizitionati extinctoare trebuie sa aveti in vedere urmatoarele aspecte.

  1. sarcina termica (cantitatea de materiale combustibile) ce trebuie protejata / stinsa,
  2. numarul de persoane care  vor utiliza stingătoarele,
  3. capacitatea fizica a acestora (atunci cand dorim să achizitionam stingatoare mai mari).

Daca natura focarului de incendiu necesita stingatoare cu pulbere atunci va recomandam sa accesati categoria specifica acestor tipuri de stingatoare cu pulbere, urmatoare:

Extinctoare cu pulbere

Alegerea extinctoarelor
Extinctoare de incendiu cu pulbere – Extinctoare.ro

In cazul in care natura focarului de incendiu necesita stingatoare cu spuma accesati categoria specifica acestor tipuri de stingatoare cu spuma, urmatoare:

Extinctoare cu spuma

Extinctoare de incendiu cu spuma
Extinctoare de incendiu cu spuma – Extinctoare.ro

Si in final in cazul in care natura focarului de incendiu necesita stingatoare cu CO2 accesati categoria specifica acestor tipuri de stingatoare cu CO2, urmatoare:

Extinctoare cu CO2

stingatoare cu co2
stingatoare cu co2

ATENTIE!

Dotarea cu extinctoare in cazul persoanelor juridice (operatori economici si institutii) este stabilita în documentatiile tehnice ce au stat la baza autorizarii sau evaluarii de specialitate pentru fiecare institutie in parte!

Extinctoare.ro  este un magazin de stingatoare si poate livra o gama larga de accesorii PSI incepand cu furtunuri, cutii de hidranti, racorduri si reductii, dar si o gama larga de instalatii de stingere si stingatoare: stingator p1, stingator p2 ieftin, stingator p3 ieftin, stingator p4, stingator p6 ieftin, stingator p50 ieftin, stingator p100, stingator  sm3, stingator  sm6, stingator sm9 ieftin, stingator SM 50 super pret, stingator sm 100,  stingator G2 ieftin, Stingator g5 ieftin, stingator G10, stingator G20, stingator G30  si altele, atat direct cat si printr-o retea mare de parteneri si colaboratori.livrarea in general are transport gratuit in Bucuresti si in tara. Sunati pentru cele mai recente preturi la orice produs.

Nota ( DEX ): Exprimarile: estintor, estintoare, instinctor, instintor, instintoare si instinctoare sunt gresite. Exprimarea corecta: este extinctor sau extinctoare ( si vine de la cuvantul extinctie ) adica extinderea rapida a unui gaz in afara buteliei. Cuvantul „stingator” nu este gresit gramatical dar nu se utilizeaza corect intrucat nu intotdeauna si stinge inceputul de incendiu, acest dispozitiv de stingere. Totusi multa lume  spune stingator ( partial gresit ) in loc de extinctor