Extinctoare cu CO2, avizate IGSU

Extinctoare cu CO2 sunt alegerea perfecta atunci cand vine vorba de protejat instalatii electrice si produse electrocasnice. Incarcate cu CO2 lichefiat ele nu lasa urme dupa utilizare precum fac stingatoarele cu pulbere.

Extinctoare cu CO2
Extinctoare cu dioxid de carbon CO2

De ce recomandam stingatoare cu CO2?

extinctor G5
Extinctor G5   extinctoare.ro

Spre deosebire de stingatoarele cu pulbere care ataca si corodeaza circuitele electrice si electronice dupa un timp in contact cu acea pulbere, aceste stingatoare cu CO2 sunt complet „prietenoase” cu obiectele pe care se aplica jetul de CO2.

Domeniul de utilizare al stingatoarelor cu CO2:

Stingatoarele cu CO2 se utilizeaza la stingerea inceputurilor de incendii din calasele B si C, fiind recomandate pentru stingerea incendiilor de natura electrica (echipamente

electrice cu tensiuni pana la 1000 V): computere, centrale telefonice, incaperi cu aparatura electica si electronica, transformatoare etc.
Recipientul este executat din otel aliat specific recipientelor de inalta presiune.
Protectia anticoroziva este asigurata prin vopsire in camp electrostatic.
Robinetul este executat din alama, fiind prevazut cu maner de sustinere, brat declansator.

Nota ( DEX ): Exprimarile: estintor, estintoare, instinctor, instintor, instintoare si instinctoare sunt gresite. Exprimarea corecta: este extinctor sau extinctoare ( si vine de la cuvantul extinctie ) adica extinderea rapida a unui gaz in afara buteliei. Cuvantul „stingator” nu este gresit gramatical dar nu se utilizeaza corect intrucat nu intotdeauna si stinge inceputul de incendiu, acest dispozitiv de stingere. Totusi multa lume  spune stingator ( partial gresit ) in loc de extinctor

Extinctoare.ro – Magazin de stingatoare si accesorii PSI

Afișez toate cele 5 rezultate