Cum e corect? Extinctor sau instinctor? :)

Cum e corect? Extinctor sau instinctor? 🙂

 

Aici o sa vorbim despre exprimarea corecta si anume despre termenii urmatori: estintor, estintoare, instinctor, instintor, instintoare, instinctoare.

Cum se spune corect? Extinctor sau instinctor?
Cum e corect? Extinctor sau instinctor?

Nota ( DEX ): Exprimarile: estintor, estintoare, instinctor, instintor, instintoare si instinctoare sunt gresite. Exprimarea corecta: este extinctor sau extinctoare ( si vine de la cuvantul extinctie ) adica extinderea rapida a unui gaz in afara buteliei. Cuvantul „stingator” nu este gresit gramatical dar nu se utilizeaza corect intrucat nu intotdeauna si stinge inceputul de incendiu, acest dispozitiv de stingere. Totusi multa lume  spune stingator ( partial gresit ) in loc de extinctor

Deci revenind la intrebarea din titlu:

„Cum e corect? Extinctor sau instinctor?”

Raspuns: ca sa nu rada lumea de dvs. si sa nu se interpreteze va recomandam sa folositi cuvantul: extinctor sau la plural extinctoare, acestea doua fiind exprimarile corecte.

Daca ti-a placut articolul te invitam sa ne vizitezi pe pagina de Facebook. 🙂  si sa ne lasi un like

Extinctoare.ro  este un magazin de stingatoare  si poate livra o gama larga de accesorii PSI incepand cu furtunuri, cutii de hidranti, racorduri si reductii, dar si o gama larga de instalatii de stingere si stingatoare: stingator p1, stingator p2 ieftin, stingator p3 ieftin, stingator p4, stingator p6 ieftin, stingator p50 ieftin, stingator p100, stingator  sm3, stingator  sm6, stingator sm9 ieftin, stingator SM 50 super pret, stingator sm 100,  stingator G2 ieftin, Stingator g5 ieftin, stingator G10, stingator G20, stingator G30  si altele, atat direct cat si printr-o retea mare de parteneri si colaboratori.livrarea in general are transport gratuit in Bucuresti si contra cost in tara. Sunati pentru cele mai recente preturi la orice produs.