StingatoareStingatoare cu spuma

Stingator cu spuma SM50

Stingator cu spuma SM50

Stingatorul cu spuma SM50 ( stingator SM50 )se utilizeaza la stingerea inceputurilor de incendii din clasele  B,C  în spatii inchise sau deschise (statii PECO, magazine, depozite, magazii, centrale termice, nave etc.).

RECIPIENTUL acestor stingatoare incendiu  este executat din tabla de otel prin procedee de sudura omologate, pe masini automate de sudat sau din aliaj de aluminiu. ROBINETUL este executat din alama, fiind prevazut cu maner de sustinere, brat declansator si manometru indicator de presiune.
AGENTUL DE STINGERE – solutie spumanta fluoroproteinica care asigura stingerea cu eficienta maxima pentru focarele de tip A si B.
Spumantul nu contine substante periculoase pentru sanatatea oamenilor si a mediului inconjurator. GAZUL PROPULSOR – azotul (N2). Gaz ecologic fara variatii de presiune la variatiile de temperatura.
Presiune de lucru: 14 bar
Presiune de proba: 25 bar
Control presiune: vizual pe manometru
Temperatura admisa: 0°C … + 55°C
Verificarea stingatorului se face cel putin o data la 30 de zile, prezenta acului indicator al manometrului in zona verde confirmand functionalitatea stingatorului.
Verificarea obligatorie a stingatoarelor de catre firma autorizata se face la 6 luni.
PRECIZARI: Toate stingatoarele sunt prevazute cu furtun de evacuare si generator de spuma.

Livrare rapida in toata tara: stingătoare cu spuma SM50, hidranți, pichete, furtunuri si accesorii PSI.

Agentul de stingere spumant fluor proteinic

funcționează prin crearea unei bariere între combustibil și oxigen. Spuma este o emulsie de apă, aer și un agent spumant. Agentul spumant este o substanță chimică care ajută la formarea spumei.

Când agentul de stingere spumant fluoroproteinic este eliberat din stingător, acesta se amestecă cu aerul pentru a forma o spumă densă. Spuma se lipește de suprafețele combustibile și formează o barieră fizică care împiedică oxigenul să ajungă la combustibil.

Spuma fluoroproteinică este, de asemenea, eficientă la stingerea incendiilor de materiale lichide și solide. Spuma formează o peliculă pe suprafața materialului lichid, care împiedică vaporizarea combustibilului. Spuma poate, de asemenea, să înmoaie materialele solide, ceea ce face mai ușor ca apa să le stingă.

stingatoare-cu-spuma-avizate-isu

Nota ( DEX ): Exprimarile: estintor, estintoare, instinctor, instinctoare si instintor, instintoare sunt gresite. Exprimarea corecta este extinctor sau extinctoare ( si vine de la cuvantul extinctie ) adica extinderea rapida a unui gaz in afara buteliei. cuvantul „stingator” nu este gresit gramatical dar nu se utilizeaza corect intrucat nu intotdeauna si stinge inceputul de incendiu, acest dispozitiv de stingere. Totusi multa lume il foloseste asa.