Extinctor P1 GEFIL aviz IGSU

57,00 lei

Stingatorul cu pulbere presurizat P1 ( stingator P1 ) se utilizeaza la stingerea inceputurilor de incendii din clasele A,B,C, in spatii inchise sau deschise (mijloace de transport auto, statii PECO, magazine, depozite, magazii, centrale termice, nave, vagoane CFR etc.), precum si asupra echipamentelor electrice cu tensiuni pana la 1000 V.

Descriere

Extinctor P1 aviz IGSU

Extinctor P1 aviz IGSU. P1-E 40 focar 5A21B ( stingator P1 ) esteachizitionatt cel mai des pentru piața auto si este binecunoscut ca fiind stingatorul nelipsit din portbagajul masinii dumneavoastra. Acest extinctor P1 este utilizat mai ales pentru situațiile cu risc de incendiu care implică vehicule, este util și usor de folosit. P1 se mai numeste si „stingator auto” si se utilizeaza la stingerea inceputurilor de incendii din clasele A,B,C, in spatii inchise sau deschise (mijloace de transport auto, statii PECO, magazine, depozite, magazii, centrale termice, nave, vagoane CFR etc.), precum si asupra echipamentelor electrice cu tensiuni pana la 1000 V.
Substanta de stingere a stingatorului auto: Pulbere ABC 40

Extinctor P1 avizat IGSU
Extinctor P1 avizat IGSU ( stingator P1 ) se utilizeaza la stingerea inceputurilor de incendii din clasele A,B,C, in spatii inchise sau deschise (mijloace de transport auto, statii PECO, magazine, depozite, magazii, centrale termice, nave, vagoane CFR etc.), precum si asupra echipamentelor electrice cu tensiuni pana la 1000 V. Extinctoare.ro

Recipientul: de refulare al acestor stingatoare auto sunt confectionate din tabla de otel prin procedee de sudura omologate, pe masini automate de sudat sau din aliaj de aluminiu. Desen nr.: ZHJ-003-00
Robinetul stingatorului auto P1: este executat din alama, fiind prevazut cu maner de sustinere, brat declansator si manometru indicator de presiune.
Agentul de stingere al stingatorului auto P1:  pulbere ecologica uscata universala ABC-E 40% care asigura stingerea cu eficienta maxima pentru toate tipurile de focare. Pulberea nu contine substante periculoase pentru sanatatea oamenilor si a mediului inconjurator.
Gazul propulsor al stingatorului auto P1:  azotul (N2), gaz ecologic fara variatii de presiune la variatiile de temperatura.
Presiune de lucru: 14-18 bar
Presiune de proba : 27 bar
Capacitatea recipientului: 1,2 l +/-0,05%
Ansamblu stingator: Desen nr.: GEF/EN-1P-E-00
Diametru corp: 90 +/- 2 mm
Inaltime stingator auto: 285 +/- 5 mm
Prezenta sudurilor pe corp: O singura sudura orizontala  in partea de jos a cilindrului, acoperita de fusta, iar asta il face superior celor cu mai multe suduri. 
Stanta producator / Nr. CE cilindruHX / CE0036
Nr. certificat EN 3-7: MIRTEC1-01-1765CER33.2102000485   
Emitent certificate EN 3-7: MIRTEC SA – Volos, CE0437
Corp stingator: Desen nr: HXENL-1P/F-03A-00
Control presiune : vizual pe manometru. Are un manometru montat pe corpul stingatorului. In trecut stingatoarele nu erau dotate cu manometre. Cele vechi care nu mai au manometru au fost scoase din uz de prin 2005
Temperatura admisa: -20°C … + 60°C Stingatorul rezista la temperaturi scazute. cand temperatura scade sub temperatura critica minima gazul propulsor pierde presiune si stingatorul nu mai este foarte eficient.
Stingere focar tip: Focar 8A 34B
Dimensiuni (ØxH): 80×325
Greutate stingator (kg): 1,9 kg Usor de folosit de catre oricine.
Cantitate pulbere(kg) continuta de un extinctor auto P1: 1 kg. in interior fiecare stingator trebuie sa aiba 1kg de pulbere. Aceasta se poate verifica prin cantarirea stingatorului.
Timp de descarcare la un astfel de  extinctor auto: 6 sec
Lunginea minima a  jetului (m): 3 metri, adica trebuie sa stati la o distanta minima de 3 metri fata de focar pentru a preveni arsurile si a stinge in siguranta inceputul incendiului.

DOMENII DE UTILIZARE

Adecvat pentru utilizare la echipamentele electrice sub tensiune pana la 1000 V de la o distanta de 1 m.

 

Stingatoare de incendiu
Stingatoare de incendiu

Daca doriti un stingator mai mare, din aceeasi familie, va recomandam un extinctor P2
Extinctoarele de incendiu se introduc pe piata conform prevederilor Metodologiei de certificare a conformitatii in vederea introducerii pe piata a mijloacelor tehnice pentru apararea impotriva incendiilor aprobata cu OMAI 88/2012. Tipurile de extinctoare de incendiu comercializate si utilizate legal in Romania se regasesc in Registrul Produselor Certificate afisate pe site-ul www.igsu.ro.
OMAI 88/2012 abroga OMAI 607/2005.

Utilizarea si comercializarea de mijloace tehnice de aparare impotriva incendiilor
necertificate se sanctioneaza conform legii 307/2006, iar rapsunderea apartine
tuturor partilor implicate (producator – distribuitor – client final).
Conform OMAI 138/2015, stingatoarele necertificate nu pot fi servisate la
termen, ele trebuind sa fie casate si inlocuite cu unele conforme.

Orice stingator care nu apare in Registrul Mijloacelor Certificate nu are in spate
avizare PED (Modul B+D) si nici EN 3-7 + EN 3-10.
Firmele distribuitoare si clientii finali trebuie sa se asigure ca producatorii detin
atat introducerea pe piata conform OMAI 88/2012 cat si certificarile tip PED, EN 3-7 si EN 3-10, fara de care, introducerea pe piata nu poate fi facuta.

Domenii de protectie PSI pe Extinctoare.ro

Nota ( DEX ): Exprimarile: estintor, estintoare, instinctor, instintor, instintoare si instinctoare sunt gresite. Exprimarea corecta: este extinctor sau extinctoare ( si vine de la cuvantul extinctie ) adica extinderea rapida a unui gaz in afara buteliei. Cuvantul „stingator” nu este gresit gramatical dar nu se utilizeaza corect intrucat nu intotdeauna si stinge inceputul de incendiu, acest dispozitiv de stingere. Totusi multa lume  spune stingator ( partial gresit ) in loc de extinctor

Informații suplimentare

TRANSPORT GRATUIT IN ROMANIA

Produsele sunt livrate de catre noi sau partenerii noștri colaboratori din Bucuresti și din țară. Taxa de transport cu masinile noastre sau ale partenerilor este in general zero chiar si in orase indepartate din provincie. Stingatoarele NU se trimit in niciun caz prin curier. Pichetele si lazile PSI si cutiile de hidrant se trimit numai prin flota proprie sau prin parteneri colaboratiri ca sa stim sigur ca ajung neindoite. Numai produsele care se trimit prin curier au costuri dar noi nu prea trimitem produse mari prin curier fiindca s-a intamplat sa ni le indoaie si costa in plus. Prin curier trimitem decat cand sunt urgente si in general piese mici.

TRANSPORT GRATUIT IN TOATA ROMANIA cu conditia ca localitatea dvs sa fie pe traseele deservite de noi sau de partenerii nostri de transport. In general deservim cam toate orasele mari: BRASOV, CONSTANTA, TIMISOARA, BISTRITA etc Sunati ca sa va interesati pt orasul sau localitatea dvs. Tel: 0723337363 sau Tel: 0772275868